Garantie

Garanţia comercială reprezintă garanţia emisă de producător, prin intermediul unui certificat de garanţie, pe baza căruia consumatorul beneficiază de reparaţii gratuite din partea vânzătorului sau producătorului.

Garanţia de conformitate reprezintă perioada de doi ani în care consumatorului i se aduce produsul în conformitate în mod gratuit. În cadrul garanţiei de conformitate, producătorul sau vânzatorul repară sau înlocuieşte produsul, conform legii 449 din anul 2003. Perioada de timp pentru remedierea unei defecţiuni nu poate depăsi 15 zile calendaristice.

Produsele cumpărate prin intermediul site-ului www.CopiatoareBucuresti.ro sunt noi sau second-hand, sigilate în ambalaje originale sau desigilate (in cazul produselor second hand) si beneficiază de garanţie conform certificatelor de garanţie emise de producător (in cazul produselor noi) respectiv certificat de garantie al vanzatorului (in cazul produselor second hand). Dacă la primirea produsului constataţi lipsa certificatului de garanţie, trebuie să ne sunaţi în termen de 24 ore pentru a ne comunica acest lucru.

Pentru a beneficia de garanţie, trebuie îndeplinite următoarele cerinţe:

- se prezintă factura produsului /produselor în copie sau original;

- se prezintă certificatul de garanţie emis de vânzător / importator / producător, în original;

- se prezintă produsul complet, cu absolut toate accesoriile cu care a fost livrat (inclusiv cabluri, cd-uri cu drivere);

- se descrie pe scurt şi la obiect defectul reclamat, completând formularul pus la dispozitie de catre vanzator.

Produsele deteriorate în timpul transportului de la consumator către vânzător nu vor primi garanţie, de aceea este recomandat a se trimite în ambalajul original, pentru a fi siguri de integritatea acestora pe timpul transportului.

Pierderea facturii sau a certificatului de garanţie duce automat la pierderea garanţiei.

Termenul de garanţie specificat în certificat curge de la data facturării. Acest termen se poate prelungi cu perioada cât produsul a stat în service. În cazul produselor care prezintă certificat de garanţie emis de producător / importator, acestea se aduc la centrele de service specificate în mod expres pe certificatul de garanţie. Aceste centre autorizate de producător / importator vor prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanţiei.

Produsele sunt identificate pe baza seriei unice (Serial Number - SN), a denumirii comerciale şi a codului. Ştergerea seriei parţială sau totală , indiferent de motiv, duce la pierderea garanţiei.

Pentru a beneficia de garanţie, produsele trebuie trimise cu un curier agreat de CopiatoareBucuresti.ro, în cazul nostru Fan Curier Express SRL sau Urgent Cargus SA. Adresa pentru trimiterea coletului in garantie este:

SC INTACT SISTEM SRL, splaiul Independentei, nr. 202, camera 08, Sector 6, Bucuresti, in incinta Institutului de Chime Fizica.

Se va scrie pe colet sintagma "pentru garanţie". 

Nu beneficiază de garanţie produsele defectate ca în exemplele următoare:

- procesoare cu pini îndoiţi;

- hard-disk-uri care prezintă urme de şocuri mecanice, electrice;

- produsele care prezintă urme de lichide, produsele oxidate;

- greşelile de instalare şi întreţinere;

- produsele care prezintă urme de şoc de tensiune;

- produsele care prezintă accidente mecanice, chimice;

- produsele care prezintă urme de intervenţii ale unor persoane neautorizate;

- depozitarea şi folosirea produselor în spaţii inadecvate (diferenţe de temperatură, soare, ploaie, praf);

- produsele care au rupte sau deteriorate eticheta sau sigiliul original;

- resoftarea produselor cu un soft care nu este al producătorului (exemplu: resoftarea imprimantelor pentru a functiona fara chip).

Capetele de imprimare, ventilatoarele, unităţile de imagine, cartuşele de imprimare, unitatile de transfer belt, fuserele, rolele de preluare hartie sunt considerate consumabile, drept pentru care nu beneficiază de garanţie.

În cazul în care solicitarea de garanţie este nefondată, CopiatoareBucuresti.ro va percepe o taxă pentru diagnosticare, respectiv taxele de transport, care vor fi suportate de catre cumpărător.

În ceea ce priveşte produsele de stocare (hard-disk, stick de memorie), CopiatoareBucuresti.ro nu poate fi făcut răspunzător pentru pierderea datelor de pe suport, singura noastră obligaţie fiind repararea sau schimbarea produsului cu probleme. Recomandăm back-up periodic pentru preîntâmpinarea unor astfel de probleme.

Garanţia se rezolvă prin reparare sau dupa caz înlocuire (în limita stocului existent / până la reînnoirea stocului).

Garanţia se reduce la un an de zile în cazul echipamentelor / aparatelor ce sunt folosite în medii ostile (săli de jocuri, praf, diferenţe de temperatură, mediu industrial).

Termenii de garantie sunt urmatorii:

Garantia pentru produsele second-hand(copiatoare format A3, alb-negru sau color):

- 12 luni sau un numar de 20.000 printuri/copii;

Garantia pentru produsele second-hand (imprimante si multifunctionale format A4, alb-negru sau color):

- 12 luni sau un numar de 10.000 printuri/copii;

Garantia pentru produsele noi, cumparate de catre o persoana fizica:

-   24 luni;

Garantia pentru produsele noi, cumparate de catre o persoana juridica:

-   12 luni.

 

Reguli elementare

Înainte de cuplarea unui echipament la o linie de tensiune, se procedează la climatizarea produsului, lăsându-l trei - patru ore în mediul în care urmează a fi instalat, astfel se reduce riscul defectării ce ar putea surveni din cauza condensului.

Sursa de tensiune unde se va conecta aparatul trebuie să aibă împământare şi tensiunea de 220V.

Temperatura ambientală unde se folosesc aparatele şi echipamentele achiziţionate de la noi trebuie să fie între 10 şi 30 grade celsius, cu grad minim de praf şi umiditate.

 

Politica garanţiei pentru ecranele LCD

Nu sunt considerate defecte monitoarele care prezintă 2-16 pixeli defecţi, conform standardului de calitate internaţional ISO 13406-2 clasa II. Pixelii defecţi se prezintă în două moduri:

- pixeli care sunt afişaţi într-o anumită culoare (roşu, verde).

- pixeli care nu sunt luminaţi şi apar ca niste puncte negre.

 

Număr pixeli defecţi acceptaţi per milion conform ISO13406-2

Rezoluţie nativă

Număr de pixeli

Număr de mil. de pixeli

Defecte acceptate

 1024 x 768

 786,432

 0.8

 2

 1280 x 1024

 1,310,720

 1.3

 3

 1600 x 1200

 1,920,200

 1.9

 4

 2048 x 1536

 3,145,728

 3.1

 5

 

Număr subpixeli defecţi acceptaţi per milion conform ISO13406-2

Rezoluţie nativă

Număr de pixeli

Număr de mil. de pixeli

Defecte acceptate

 1024 x 768

 786,432

 0.8

 4

 1280 x 1024

 1,310,720

 1.3

7

 1600 x 1200

 1,920,200

 1.9

10

 2048 x 1536

 3,145,728

 3.1

16

 

 Toţi producătorii /importatorii / distribuitorii se conformează cu aceste standarde. Aceste standarde se aplică şi pentru monitoarele LED şi plasmă.