Garantie

Garanţia comercială reprezintă garanţia emisă de producător, prin intermediul unui certificat de garanţie, pe baza căruia consumatorul beneficiază de reparaţii gratuite din partea vânzătorului sau producătorului.

Garanţia de conformitate reprezintă perioada de doi ani în care consumatorului i se aduce produsul în conformitate în mod gratuit. În cadrul garanţiei de conformitate, producătorul sau vânzatorul repară sau înlocuieşte produsul, conform legii 449 din anul 2003. Perioada de timp pentru remedierea unei defecţiuni nu poate depăsi 15 zile calendaristice.

Produsele cumpărate prin intermediul site-ului www.CopiatoareBucuresti.ro sunt noi, second-hand sau refurbished, sigilate în ambalaje originale sau desigilate (in cazul produselor second hand si refurbished) si beneficiază de garanţie conform certificatelor de garanţie emise de producător (in cazul produselor noi) respectiv certificat de garantie al vanzatorului (in cazul produselor second hand si refurbished). Dacă la primirea produsului constataţi lipsa certificatului de garanţie, trebuie să ne sunaţi în termen de 24 ore pentru a ne comunica acest lucru.Pentru a beneficia de garanţie, trebuie îndeplinite următoarele cerinţe:

- se prezintă factura produsului /produselor în copie sau original;

- se prezintă certificatul de garanţie emis de vânzător / importator / producător, în original;

- se prezintă produsul complet, cu absolut toate accesoriile cu care a fost livrat (inclusiv cabluri, cd-uri cu drivere);

- se descrie defectul reclamat, completând formularul pus la dispozitie de catre vanzator.


Produsele deteriorate în timpul transportului de la consumator către vânzător nu vor primi garanţie, de aceea este recomandat a se trimite în ambalajul original, pentru a fi siguri de integritatea acestora pe timpul transportului.

Pierderea facturii sau a certificatului de garanţie duce automat la pierderea garanţiei.

Termenul de garanţie specificat în certificat curge de la data facturării. Acest termen se poate prelungi cu perioada cât produsul a stat în service. În cazul produselor care prezintă certificat de garanţie emis de producător / importator, acestea se aduc la centrele de service specificate în mod expres pe certificatul de garanţie. Aceste centre autorizate de producător / importator vor prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanţiei.

Produsele sunt identificate pe baza seriei unice (Serial Number - SN), a denumirii comerciale şi a codului. Ştergerea seriei parţială sau totală, indiferent de motiv, duce la pierderea garanţiei.


Pentru rezolvarea garantiei, produsele trebuie aduse de catre cumparator in sediul INTACT SISTEM SRL sau trimise cu un curier agreat de CopiatoareBucuresti.ro, în cazul nostru Fan Curier Express SRL.

Adresa pentru trimiterea coletului in garantie este:

SC INTACT SISTEM SRL, splaiul Independentei, nr. 202, camera 08, Sector 6, Bucuresti, in incinta Institutului de Chime Fizica.


Nu beneficiază de garanţie produsele defectate ca în exemplele următoare:

- procesoare cu pini îndoiţi;

- hard-disk-uri care prezintă urme de şocuri mecanice, electrice;

- produsele care prezintă urme de lichide, produsele oxidate;

- greşelile de instalare şi întreţinere;

- produsele care prezintă urme de şoc de tensiune;

- produsele care prezintă accidente mecanice, chimice;

- produsele care prezintă urme de intervenţii ale unor persoane neautorizate;

- depozitarea şi folosirea produselor în spaţii inadecvate (diferenţe de temperatură, soare, ploaie, praf);

- produsele care au rupte sau deteriorate eticheta sau sigiliul original;

- resoftarea produselor cu un soft care nu este al producătorului (exemplu: resoftarea imprimantelor pentru a functiona fara chip).

Capetele de imprimare, unităţile de imagine, cartuşele de imprimare, unitatile de transfer belt, fuserele, rolele de preluare hartie, sunt considerate consumabile, drept pentru care nu beneficiază de garanţie. Acestea se inlocuiesc in momentul in echipamentul afiseaza un mesaj in acest sens precum si atunci cand printul sau copia sunt la o calitate nesatisfacatoare.


În cazul în care solicitarea de garanţie este nefondată, CopiatoareBucuresti.ro va percepe o taxă pentru diagnosticare, depozitare si manipulare, respectiv taxele de transport, care vor fi suportate de catre cumpărător, atata tur cat si retur. Respectiva taxa se calculeaza in functie de echipament si in functie de timpul de lucru alocat pentru diagnosticare, depozitare si manipulare.


În ceea ce priveşte produsele de stocare (hard-disk, stick de memorie), CopiatoareBucuresti.ro nu poate fi făcut răspunzător pentru pierderea datelor de pe suport, singura noastră obligaţie fiind repararea sau schimbarea produsului cu probleme. Recomandăm back-up periodic pentru preîntâmpinarea unor astfel de probleme.

Garanţia se rezolvă prin reparare sau dupa caz înlocuire cu un produs identic atunci cand acesta nu poate fi reparat.

Garanţia se reduce la jumatate în cazul echipamentelor / aparatelor ce sunt folosite în medii ostile (săli de jocuri, praf, diferenţe de temperatură, mediu industrial).


Perioada de garantie este:

Garantia pentru produsele second-hand sau refurbished (copiatoare format A3, alb-negru sau color):

- persoane fizice: 12 luni sau un numar de 20.000 printuri/copii;

- persoane juridice: 6 luni sau un numar de 20.000 printuri/copii;

Exemple:

Daca o persoana fizica tipareste.copiaza peste 20.000 pagini in mai putin de 12 luni, se considera ca perioada de garantie a expirat;

Daca o persoana juridica tipareste/copiaza peste 20.000  pagini in mai putin de 6 luni, se considera ca perioada de garantie a expirat;

Garantia pentru produsele second-hand sau refurbished (imprimante si multifunctionale format A4, alb-negru sau color):

- persoane fizice: 12 luni sau un numar de 10.000 printuri/copii;

- persoane juridice: 6 luni sau un numar de 10.000 printuri/copii;

Exemple:

Daca o persoana fizica tipareste/copiaza peste 10.000 pagini in mai putin de 12 luni, se considera ca perioada de garantie a expirat

Daca o persoana juridica tipareste/copiaza peste 10.000 de pagini in mai putin de 6 luni, se considera ca perioada de garantie a expirat.


Garantia pentru produsele noi:

- persoane fizice: 24 luni;

- persoane juridice: 12 luni;


INTACT SISTEM SRL nu se obliga sa instaleze produsele cumparate de pe www.copiatoarebucuresti.ro , astfel ca, fiecare cumparator isi va instala pe propria raspundere produsele achizitionate. INTACT SISTEM SRL nu ofera suport tehnic gratuit pentru instalarea produselor achizitionate de pe www.copiatoarebucuresti.ro


Reguli elementare

Înainte de cuplarea unui echipament la o linie de tensiune, se procedează la climatizarea produsului, lăsându-l trei - patru ore în mediul în care urmează a fi instalat, astfel se reduce riscul defectării ce ar putea surveni din cauza condensului.

Sursa de tensiune unde se va conecta aparatul trebuie să aibă împământare şi tensiunea de 230V.

Temperatura ambientală unde se folosesc aparatele şi echipamentele achiziţionate de la noi trebuie să fie între 10 şi 30 grade celsius, cu grad minim de praf şi umiditate.